راهکارهای ارتقای درآمدهای پایدار مدیریت شهری
طباطبایی مزدآبادی با تأکید بر اینکه درآمدهای مدیریت شهری باید پایدار باشد تا روند توسعه حفظ شود، گفت: در این میان یکی از مهمترین راهکارها جلب مشارکتهای مردمی با گسترش چتر آموزش شهروندی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، دکتر سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در نشستی با اشاره به اینکه یکی از اصلیترین چالشهای پیش روی توسعه شهری، تأمین منابع کافی درآمدی و کفایت هزینههای خدماتی است، گفت: اغلب شهرداریها این منابع را از طریق منابع درآمدی داخلی و منابع درآمدی خارجی کسب میکنند که کدهای درآمدی همچون عوارض پروانههای ساختمانی، نوسازی، فروش اوراق مشارکت، کمکهای دولتی و... را در بر میگیرد.
وی با تأکید بر اینکه در برخی از کشورها شهرداریها از نظر منابع مالی وابسته به دولت هستند و در برخی دیگر سهم عمده منابع درآمدی شهرداریها از محل مالیاتها و عوارض محلی و فروش خدمات شهری تامین میگردد و سهم شهرداریها از محل اعتبارات دولتی به کمترین حد کاهش مییابد، خاطرنشان نمود: در عوض در این کشورها، به دلیل وجود شفافیت اداری و مدیریت واحد شهری، سهم شهرداریها از مشارکت شهروندان در پرداختهای قانونی در بالاترین میزان ممکن قرار دارد.
مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری درباره تامین منابع درآمد شهرداریها در ایران گفت: کمکهای دولت و نهادهای دولتی، درآمدهای حاصله از فروش اموال، درآمدهای حاصله از ارایه خدمات توسط موسسات انتفاعی شهرداری؛ درآمدهای مستمر شهرداریها از محل عوارض و مالیات ها، کمکهای اهدایی شهروندان و نهادهای خصوصی، فروش اوراق مشارکت و پروژههای سرمایه گذاری مشارکتی از جمله اصلیترین منابع درآمدی مدیریت شهری هستند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران منابع درآمدی مدیریت شهری را در دو قسم پایدار و ناپایدار عنوان کرد و گفت: از جمله منابع درآمدی پایدار شهرداریهای ایران، میتوان به نوسازی و عوارض نوسازی بناهای مسکونی و تجاری، مالیات بر زمین و مستغلات و فروش خدمات شهری و از جمله درآمدهای ناپایدار نیز میتوان به فروش تراکم و تخلفات ساختمانی اشاره کرد.
طباطبایی در ادامه راهکارهایی برای ارتقای درآمدهای پایدار مدیریت شهری ارائه کرد و گفت: بهتر است شهرداریها و سازمانها و شرکتهای تابعه و کلیه نهادهای خصوصی که به فعالیت در حوزه خدمات شهری مبادرت میکنند، از پرداخت مالیاتهای دولتی معاف شوند.
وی ایجاد و گسترش صنایع تبدیلی نظیر کارخانجات بازیافت کاغذ و پلاستیک و احداث مجتمعهای تفریحی- توریستی نظیر هتل ها، پارکها و زمینهای ورزشی و .. با مشارکت بانکها و بخش خصوصی را از دیگر راهکارها خواند و افزود: برگزاری دورههای آموزش شهروندی زیر نظر شهرداریها در جهت گسترش فرهنگ پرداخت عوارض و مالیاتهای شهری و ترغیب شهروندان به مشارکت هر چه تمامتر در راستای نیل به توسعه شهری از جمله راهکارها در این خصوص است.
منبع : خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار: 1396/06/11
شماره خبر : 630730