بدون اقتصاد مقاومتی، تاثیر لغو تحریم ها بر رشد اقتصادی کشور محدود خواهد بود
اگر اصلاحات نهادی و زیرساختی مطابق الگوی اقتصادی مقاومتی در کشور روی ندهد حتی در صورت رفع تمامی تحریم ها نیز اقتصاد ایران تنها برای مدت زمان کوتاهی و آن هم تحت تاثیر جو روانی دچار تحول می شود.
سید محسن طباطبایی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در خصوص تاثیر توافق هسته ای بر فضای اقتصادی کشورمان گفت: بدون شک توافق و یا عدم توافق می تواند تاثیرات روانی بر بازارهای اقتصادی و مالی به ویژه بورس و قیمت ارزهای خارجی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه با این حال نباید فراموش کنیم که سهم تحریم در فضای اقتصادی کشورمان به درصد خاصی محدود می شود، افزود: بخش عمده ای از چالش های اقتصادی کشور مربوط به نقیصه های ساختاری و نهادی است و لذا چه در صورت توافق و یا چه در صورت عدم توافق ما نیازمند اصلاح این نقیصه ها هستیم.
مدیر مسئول فصلنامه اقتصاد و مدیریت شهری با بیان اینکه برای مثال اکنون دولت توانسته است با انضباط مالی و مدیریت روانی پوسته تورم را بشکافد، افزود: با این حال خود دولتمردان نیز اذعان دارند که برای ورود به هسته سخت تورم نیازمند برخی اصلاحات هستیم.
این کارشناس مسایل اقتصادی رفع نقایص در زیرساختهای اقتصادی تولید، بهبود فضای کسبوکار، ارتقای بهرهوری، کاهش رانت و فساد، مداخله بهینه و مؤثر دولت در اقتصاد و تداوم سیاست فعالسازی ظرفیتهای خالی اقتصاد را از جمله اولویت هایی دانست که دولت با تکیه بر آنها می تواند فضای اقتصادی کشور را بهبود بخشد.
طباطبایی با تاکید بر اینکه راه رشد و توسعه اقتصادی در ایران توجه به ظرفیت های درونی ضمن فعال کردن دیپلماسی برای لغو تحریم هاست، خاطرنشان کرد: بدون شک اگر این اصلاحات نهادی و زیرساختی مطابق الگوی اقتصادی مقاومتی در کشور روی ندهد حتی در صورت رفع تمامی تحریم ها نیز اقتصاد ایران تنها برای مدت زمان کوتاهی و آن هم تحت تاثیر جو روانی دچار تحول می شود و باز چالش های اصلی باقی خواهند بود.
وی در پایان تصریح کرد: تا زمانی که اقتصاد مقاومتی در دستگاه های مالی و اقتصادی به طور دقیق نهادینه و عملیاتی نشده باشد نمی توانیم بازمهندسی اقتصادی و بهره وری وافر برای توسعه کشور را ناظر باشیم.
منبع : خبرگزاری بسیج
کد خبر: ۸۵۳۴۵۴۳
تاریخ انتشار : 94/04/09
نویسنده : سید محسن طباطبایی