بررسی راهکارهای اجرای اقتصاد مقاومتی در حوزه شهری
دبیر همایش بینالمللی اقتصاد شهری با اشاره به اینکه شهرها بدون مدیریت اقتصادی دچار بحران می شوند، گفت: تلاش داریم تا راهکارهای اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی در حوزه شهری را در این همایش مورد بررسی قرار دهیم.
به گزارش ، سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر همایش بین المللی اقتصاد شهری در برنامه زنده رادیو فرهنگ به تبیین محورهای این همایش پرداخت.
وی با اشاره به اینکه تلاش داریم در این همایش با استفاده از ظرفیتهای مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و همچنین تجارب شهرهای پیشرو جهان، گامی در راستای بسط و تقویت دانش اقتصاد شهری در کشور برداریم، خاطرنشان کرد: رشد روزافزون شهرنشینی در دنیا و عبور میزان شهرنشینی در کشور از مرز 70 درصد نشان میدهد که شهرها در آستانه تغییر و تحولات بزرگی قرار گرفتهاند و اگر نتوانند در این گذار از خود انعطاف نشان دهند دچار چالش های خطیری میشوند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه مهمترین مشکل امروز شهرها و به تبع آن مدیریت شهری فقدان درآمدهای پایدار است، گفت: در دوران تحریم و با کاهش درآمدهای نفتی نیز عملا مدیریت شهری در اغلب شهرها دچار یک بحران شد و حتی برخی از شهرداریها تا سرحد ورشکستگی نیز پیش رفتند.
طباطبایی با اذعان به اینکه دانش اقتصاد شهری، مسیرهای روشنی را در خصوص اداره اقتصادی شهر در پیشروی مدیران شهری قرار داده است، گفت: امروز شهرهای ما چه در عرصه هزینه و چه در زمینه درآمد باید از روشهای نوین استفاده کنند تا بتوانند خدمات بهتری را به شهروندان ارائه کنند.
مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با بیان اینکه در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و ... بستر شهری امروز به یک واقعیت مهم و غیرقابل انکار تبدیل شده است، گفت: نمیتوان بدون یک مدیریت فرهنگی صحیح، شهروندان و به تبع آن جامعهای منطبق با هنجارهای مطلوب ایجاد نمود.
دبیر همایش بینالمللی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه در این همایش محورهایی همچون « اقتصاد شهر هوشمند»، « اقتصاد گردشگری شهری» ، « اقتصاد زیرساختهای شهری»، «فرهنگ اقتصادی شهر و آموزش شهروندی»، «معضلات شهری، محیط زیست و آلودگی هوا»، «مدیریت توسعه سرمایههای انسانی و اقتصاد شهر»، «نظامهای بانکداری، بانکداری اجتماعی و اقتصاد شهری»، « الگوسازی اقتصاد مقاومتی در شهرها و پدافند غیرعامل شهری»، «قیمتگذاری خدمات شهری، تأمین مالی و درآمدهای شهری» و «مدیریت خدمات شهری، سازمانهای مدیریت شهری و بخش خصوصی» مورد توجه قرار گرفته است، یادآور شد: مهلت ارسال چکیده مقالات تا 20 اسفندماه تمدید شده است و علاقهمندان می توانند برای حضور در این همایش بینالمللی به آدرس www. conference.iuea.ir مراجعه کنند.
طباطبایی در پایان با تاکید بر اینکه تاکنون نهادهای داخلی و خارجی متعددی به جمع حامیان این همایش پیوستهاند، گفت: وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری قزوین، شهرداری شیراز، جهاد دانشگاهی، مجمع شهرداران آسیایی (AMF)، کمیسیون ملی یونسکو - ایران ، اتحادیه شهرها و دولتهای محلی (UCLG/MEWA) ، انجمن جهانی کلانشهرها (METROPOLISE) و بسیاری از انجمنهای علمی داخلی تاکنون از این همایش حمایت علمی کردهاند.
منبع :
تاریخ انتشار : 1394/12/12