غفلت از مبنای اجتماعی توسعه، منجر به بروز بحران می شود
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محمد طباطبایی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در جمع مدیران بهزیستی با بیان اینکه، یک نکته طلایی در مدیریت نوین توسعه وجود دارد که قابل تامل است گفت: اساتید توسعه بر این باورند "که تمام مدلهای توسعه ناکارآمدند، اما برخی از آنها سودمنداند! "
وی با مطرح کردن این پرسش که چرا ناکارآمدی مهم است گفت: باید دانست که تمامی مدلهای توسعه بر پایه یک نگاه اجتماعی و جهان بینی اقتصادی نوشته شده و از همین رو هر اجتماعی برای توسعه خود نیازمند یک مدل خاص و منحصر به فرد است.
مدرس دانشگاه خوارزمی توضیح داد: این بدان معناست که هدف نهایی مشخص است، اما برحسب شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگ جوامع، اهداف کوتاه مدت و نوع نگاهها متفاوت است.
طباطبایی با بیان اینکه در زمانی که میخواهیم توسعه اقتصادی و سازمانی را تعریف کنیم، پاسخها با توجه به نوع هدف و نگاه سازمانی متفاوت است گفت: برای اینکه پاسخهای شایستهای به طراحی مدل توسعه اقتصادی و سازمانی پیدا کنیم باید ارکان آن را شناسایی کنیم.
وی با اشاره به تقسیم بندیهای توسعه در طول تاریخ گفت: عصر مدیریت شکار، نخستین زمان توسعه است و پس از آن انسان در عصر مدیریت کشاورزی دومین زمان توسعه را تجربه میکند.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران سومین بخش توسعه را عصر مدیریت سرمایه تکنولوژی دانست و ادامه داد: انسان با مدیریت فناوری و ارتباطات توانست چهارمین زمان توسعه را رقم زده و وارد عصر حاضر در توسعه شود که معرف خرد و آگاهی است.
دکترطباطبایی با بیان اینکه پرسش که چرا با وجود پیشرفت زمان در عصر حاضر باید زمان خود را صرف مطالعه و معرفی مدلهای گذشته توسعه کنیم گفت: پاسخ مهم است، زیرا به دنبال وجه مشترک و مصادیق مشترک و مشابه جوامع بشری هستیم.
وی با بیان اینکه در عصر حاضر، خرد و آگاهی به ما این فرصت را میدهد که ترکیبی از استراتژیها توسعه استفاده کنیم گفت: توسعه پولی، اقتصاد باز، توسعه صنعتی، انقلاب سبز و توزیع مجدد همه و همه از جمله استراتژیهای عصر حاضر است که به ما فرصت میدهد از آنها برای توسعه استفاده کنیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: تا زمانی که به تعریف درستی از توسعه، متناسب با جامعه هدف دست نیابیم، نمیتوانیم به هدف برسیم.
به گفته وی در صورت تعریف درست توسعه است که اهداف توسعه درست تعریف میشود و درآن هنگام میتوان تعیین کرد که کدام نوع استراتژی برای سازمان ما مناسبتر است.
منبع : خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار : 1396/04/31
شماره خبر : 621668