اقدام و عمل در اقتصاد شهری
مقام معظم رهبری، با نگاه حکمت آمیز و مدبرانه خویش و براساس نیازهای حیاتی کشور، سال 95 را به نام سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری کردهاند تا تمامی توان و ظرفیت های بالقوه و بالفعل کشور در خدمت پیشرفت اقتصادی، تکیه بر توان داخلی و گسستن از وابستگی های خارجی قرار گیرد.
در حقیقت، رفتار خصمانه و تحریمهای ظالمانۀ دشمن در سالهای پس از انقلاب اسلامی، به اشکال گوناگون در ابعاد نظامی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی؛ بارها و بارها مشکلات عدیده ای را برای کشور به همراه آورد و باعث شد تا خسارات فراوانی به ایران اسلامی وارد شود. اقدامات رذیلانۀ استکبار جهانی در سالهای اخیر، به ویژه در حوزههای علمی، فناوری و خصوصاً اقتصادی هم بعد دیگری از این خصومت های آشکار بود که در شکل تحریمهای سنگین و همهجانبه، سعی کردند امت اسلامی ایران را به زانو دربیاورند اما ایستادگی ملت و دولت، زیر سایۀ رهبری عالمانه و هوشمندانۀ مقام معطم رهبری سبب شد تا نه تنها دشمن به اهدافش دست پیدا نکند بلکه پنجرههای جدیدی از علم و فناوری و ابتکار و نوآوری به روی کشور گشوده شود و ظرفیت های داخلی، بیش از پیش، مجال ظهور و بروز پیدا کنند.
در این میان، انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به عنوان انجمن برتر کشور و بخشی از بدنۀ علمی-تخصصی کشور ضمن احساس مسئولیت در این برهۀ حساس تمامی ظرفیت های خود را برای ترویج و تقویت اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تجهیز کرد.
یکی از اقدامات در این راستا کمک به سازمانها و نهادهای اقتصاد شهری برای پیشرفت، رونق اقتصادی و خروج از مشکلات ناشی از تحریم ها است. بررسی ها نشان می دهد که بیش از 40 درصد تولید ناخالص جهان در 50 کلان شهر جهان به دست می آید. در کشور عزیزمان هم که بالغ بر سه چهارم جمعیت کشور شهرنشین هستند، حدود دوسوم تولید ناخالص غیر نفتی کشور در شهرها حاصل می شود. بنابراین چنانچه این ظرفیت به درستی شناخته شده و به کارگیری شود می تواند علاوه بر رونق بخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی کشور به فروش نفت خام؛ اهداف سیاست اقتصاد مقاومتی را محقق سازد.
از این رو اولین همایش بین المللی اقتصاد شهری چندی پیش با همکاری دانشگاهها، سازمانهای مدیریت شهری، نهادهای پولی، و همچنین متخصصانی از کشورهای صاحب نام در زمینۀ اقتصاد ملی برگزار شد. جالب اینکه بلافاصله پس از اطلاع رسانی برگزاری این همایش، دانشمندان و مقامات شهری و حاکمیتی کشورهایی مانند ژاپن، کرۀ جنوبی، ایتالیا، دانمارک، فرانسه، تایلند، آذربایجان، ترکیه، گرجستان، پاکستان و لبنان، و همچنین سازمانهای بینالمللی مانند یونسکو، مجمع شهرداران آسیایی، مجمع کلانشهرهای جهان، سازمان شهروندان جهانی برای حضور در این همایش اعلام آمادگی کردند که در نهایت 21 میهمان برگزیده از کشورهای فوق توانستند آخرین یافته ها و دستاوردهای خود را در زمینه های اقتصاد محلی و گردشگری شهری، زیرساختهای اقتصادی شهرها و اقتصاد شهرهای هوشمند، تأمین مالی پروژه های شهری ارائه کنند که بسیاری از آنها قابلیت بهره برداری در حوزۀ اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل؛ را دارا هستند.
با این حال مهمترین اقدام در حوزه توسعه شهری، توجه به اقتصاد خرد و مویرگی در شهرها است. در حقیقت، برای الگوسازی و فرهنگ سازی برای ترویج اقتصاد مقاومتی در سطح مناطق و حتی محلات شهرها، ایدۀ نشان اقتصاد شهری با هدف معرفی اقدامات شایسته و الهام بخش انجام شده در زمینۀ اقتصاد شهری کشور طراحی شد و در بخش های اقتصاد شهری کلانشهرها، شهرهای محروم و کمتر توسعه یافته، مناطق شهرداری ها، شورایاری ها و مدیران محلات؛ به فعالان و کارآفرینان این حوزه اعطا گردید که امیدواریم این اقدام، انگیزه بخش نیروهای انقلابی و مسلمان برای حرکت انقلابی و حرکت در مسیر خود اتکایی و اقتصاد مقاومتی باشد.
منبع : روزنامه عصر اقتصاد
شماره خبر : 20608
تاریخ انتشار : 1395/03/09