انجمن های علمی ، حلقه مفقوده دانشگاهها / استفاده از ظرفیتهای علمی نخبگان در تولید علوم انسانی
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری گفت: استفاده از ظرفیتهای علمی نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی در تولید علوم انسانی هدف انجمنهای علمی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران، کاربردی کردن علوم انسانی و تولید علم بومی یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشگاه و حوزه های علمیه است. هرچند تاکنون در این زمینه فعالیت هایی همچون برگزاری کرسی های آزاد اندیشی تحقق یافته است اما به طور قطع دانشگاه ها نتوانستهاند به این مطالبه رهبری پاسخ کافی ارائه دهند.
انجمن های علمی ، حلقه مفقوده دانشگاهها / استفاده از ظرفیتهای علمی نخبگان در تولید علوم انسانی
اغلب کارشناسان و صاحب نظران بر این باور هستند که تولیدات دانشگاهی کشور در حوزه علوم انسانی کاربردی نیست و نمی تواند پاسخگوی نیازهای نهادها و ارگان ها باشد. از این روست که می توان گفت انجمن های علمی می توانند حلقه واسطه ای میان فضای کاملا آکادمیک و نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی سازمان ها ، نهادها و ... باشند.
بدون شک انجمن علمی اقتصاد شهری ایران نیز یکی از موفق های این حوزه است که با استفاده از ظرفیت های علمی و نخبگی توانسته است گام های بلندی را زمینه تولید دانش بومی در حوزه اقتصاد و مدیریت شهری بردارد.
اما به نظر می رسد رویش برخی از انجمن های علمی در حوزه علوم انسانی را باید یکی از رویدادهای امیدوار کننده در راستای تولید علم و محتوای بومی در حوزه علوم انسانی قلمداد کنیم که این انجمن در سال 93 عنوان برترین انجمن علوم انسانی را از ریاست جمهوری دریافت کرد.
اولویت اقتصاد و مدیریت شهری هدف انجمن
انجمن علمی اقتصاد شهری ایران مجموعه ای پویاست که در تاریخ 90/7/26 با مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز کرده است.
گفتنی است، هدف اصلی تشکیل آن و اساسنامه این انجمن گسترش و پيشبرد و ارتقای علمی اقتصاد شهری و توسعه کيفی نيروهای متخصص و بهبود بخشيدن به امور آموزشی و پژوهشی در زمينههاي اقتصاد شهری است.
دکتر طباطبایی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری گفت: انجام تحقيقات علمی و فرهنگی در سطح ملی و بينالمللی با محققان و متخصصان به گونهای است که با علم اقتصاد شهری سر وکار دارد.
وی افزود: همکاری با نهادهای اجرايی، علمی و پژوهشی در زمينه ارزيابی و بازنگری و اجرای طرحها و برنامههای مربوط به امور آموزشی، پژوهشی و فنی در زمينه علمی موضوع فعاليت انجمن، ترغيب و تشويق پژوهشگران و تجليل از محققان و استادان ممتاز، ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و فنی است.
طباطبایی در ادامه گفت: برگزاری يا اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت، گردهمايیهای علمی در سطح ملی، منطقهای و بينالمللی و انتشار کتب و نشريات علمی از جمله اصلی ترین برنامه هایی است که در اساسنامه انجمن علمی اقتصاد شهری مورد تاکید واقع شده است.
وی گفت: این انجمن همچنین به عضو گیری از اساتید دانشگاه ، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می پردازد و خدمات علمی و پژوهشی ویژه اقتصاد و مدیریت شهری را به اعضا ارائه می کند.
کاربست علوم انسانی بومی در حوزه اقتصاد و مدیریت شهری
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری در همین خصوص در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه انجمن اقتصاد شهری توانسته است در سال 93 رتبه برترین انجمن علمی ایران در حوزه علوم انسانی را دریافت کند گفت: مجموعه ما تلاش دارد تا با استفاده از ظرفیتهای علمی نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی تولید علوم انسانی بومی در شاخه مدیریت و اقتصاد شهری را تسریع بخشد.
وی با اشاره به اینکه انجمن علمی اقتصاد شهری اکنون مقالات علمی و بخشی از دستاوردهای خود را در فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری منتشر کرده، گفت: ما اخیرا برای این فصلنامه یک فراخوان گسترده در سطح دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی توزیع کردیم که محتوای آن تولید مقالات علمی در حوزه «اقتصاد مقاومتی و مالیه شهری» است.
دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه ما در انجمن آمادگی داریم تا مقالات پژوهشگران را پس از ارزیابی علمی در فصلنامه علمی و پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری منتشر کنیم افزود: علاقهمندان برای اطلاع بیشتر از شرایط فراخوان های انجمن می توانند به سایت انجمن به آدرس www.iuea.ir و یا سایت فصلنامه به آدرس www.iueam.ir مراجعه کرده و یا با شماره تماس 88659007 021 تماس بگیرند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر : ۵۲۱۲۰۳۴
تاریخ انتشار : 05/03/94
نویسنده : سید محسن طباطبایی