بهبود جایگاه ایران در شاخصهای توسعه سرمایه انسانی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید محسن طباطبایی مزدآبادی در نشست « منابع انسانی و توسعه شهری» با اشاره به اینکه نقش منابع انسانی در دستیابی به توسعه و پیشرفت، کلیدی و محوری است، اظهار داشت: امروزه ارتقای منابع انسانی، چه در سطح کلان و ملی و چه در سطوح سازمانی، موتور محرکه رشد و توسعه به حساب میآید.
وی با اشاره به اینکه مهمترین سرمایه های هرکشوی نیروی انسانی کارآمد است، گفت: امروز اغلب کشورهای توسعه یافته نیز بیش از 60 درصد از فرآیند ثروتآفرینی خود را از مجرای سرمایه انسانی و نه سرمایه فیزیکی حاصل میکنند.
مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با بیان اینکه در اسناد بالادستی نیز توسعه منابع انسانی، به عنوان پیشفرض اصلی الگوی پیشرفت اسلامی - ایرانی لحاظ شده است، گفت: برای مثال در راهبرد کلان 8 نقشه جامع علمی کشور و بند نخست از ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی صراحتاً به نقش منابع انسانی در روند رو به رشد و توسعه کشور اشاره شده است.
مدرس دانشگاه خوارزمی در ادامه به بررسی وضعیت شاخص های سرمایه انسانی در کشور پرداخت و گفت: بر اساس گزارش هایی که نهادهای جهانی مثل مجمع جهانی اقتصاد و سازمان ملل ارائه میکنند اگرچه کشور ما روند رو به رشدی را طی می کند اما تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله بسیار زیادی وجود دارد.
طباطبایی با اشاره به اینکه براساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد ایران با کسب امتیاز 2/63 درصد، جایگاه 80 را در شاخص سرمایه انسانی به دست آورده است، گفت: براساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل در سال 2015 نیز ایران در سال 2014 نسبت به قبل روند رو به رشد داشته است و در گزارش اخیر با نمره 766/0 رتبه 69 جهان را از آن خود کرده است.
مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه منابع انسانی در توسعه شهری نیز اشاره کرد و گفت: در این حوزه میتوان از مفهوم سرمایه شهری بهره برد که در حقیقت به عنوان یکی از الزامات توسعه پایدار به حساب میآید.
طباطبایی در توضیح مفهوم سرمایه شهری خاطرنشان نمود: شهروندان یک شهر که افرادی دارای دانش، مهارت، خلاقیت، انرژی و به لحاظ روحی، روانی و جسمی، سالم هستند و در قالب شبکه تعاملاتی و اجتماعی منسجم، با تعهد، مسئولیتپذیر، فعال و مبتکر، دارای جهتی واحد، سرمایه شهری را خلق میکنند.
نائب رئیس هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با بیان اینکه به هر میزان کیفیت سرمایه شهری بالاتر باشد افراد، متناسب با مهارت، دانش، تجربه، خلاقیت و انرژی خود، در راستای انجام امور مختلف شهری و کمک به نهادهای خدمات شهری و سازمانهای مسئول، مشارکت خواهند کرد، گفت: بر ایناساس میتوان این ادعا را مطرح کرد که ارزشمندترین ثروت و سرمایه برای توسعه پایدار شهری، سرمایه شهری است که ظرفیت کافی برای توسعه پایدار شهری در یک شهر فراهم خواهد آورد.
منبع : خبرگزاری تسنیم
تاریخ انتشار : 1394/09/27
شماره خبر : 946288