تهران رکورددار «خشونت شهری»/ متاهل ها خشن ترند!
دکتر طباطبایی مزدآبادی گفت: تهران رکورددار خشونت شهری است و ضرورت دارد کلینیک های تخصصی با همکاری جامعه شناسان و کارشناسان حوزه شهری در کلانشهرها و به ویژه تهران تاسیس شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست بررسي رابطه خشم و زندگي شهري صبح امروز در دبيرخانه انجمن علمي اقتصاد شهري ايران با حضور تني چند از اساتيد، دانشجويان و کارشناسان اين حوزه برگزار شد.
در اين نشست پس از ارائه گزارش هايي از وضعيت خشم و ارتباط آن با زندگي شهري از سوي کارشناسان، دکتر سيد محسن طباطبايي مزدآبادي دبير انجمن علمي اقتصاد شهري ايران گفت: امروز اغلب صاحب نظران بر اين نکته تاکيد دارند که ريشه رفتارهاي شهروندي بيش از آنکه ناشي از خصيصه هاي زيست شناختي باشد عملا نوعي رفتار اجتماعي است که ريشه در نهادها، سازماندهي اجتماعي ، تضادها، تعارض ها و ... دارد.
وي با بيان اينکه به تعبير دقيق تر ما امروز در «يک جهان شهري شده» زندگي مي کنيم، گفت: همان طور که رئيس سازمان ملل در پيام خود به مناسبت روزجهاني شهرها در سال 2016 آورده است «برای دگرگونی جهان، باید شهرها را دگرگون سازیم.»
مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه خشم، پرخاشگری و ظهور و بروز این مدل رفتارها را نیز می توان در بستر شهری آن مورد بررسی و مداقه قرار داد، یادآور شد: به زعم من بخشی از «خشم شهری» زائیده چالش های شهری همچون فقر، شکاف طبقاتی، تعارض های فرهنگی، از هم گسختگی سامان اجتماعی و ... است.
نائب رئیس هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه مشاهدات عینی و تجربی نشان می دهد آمار جرم و بزهکاری، پرخاشگری و .. در سطوح کلانشهرها به طور میانگین از شهرهای متوسط و کوچک بیشتر است، افزود: تقریبا برای شهروندان تهرانی مشاهده یک نزاع شهری در روز به یک امر عادی تبدیل شده است!
در ادامه این نشست طباطبایی به برخی آمارها در خصوص نزاع های شهری اشاره کرد و گفت: در سال 94 بیش از 560 هزار نزاع به مراکز پزشکی قانونی کشور ارجاع داده شده که در این میان قریب به 174 هزار مورد از آنها به زنان اختصاص داشته است.
وی با اشاره به اینکه استان تهران با بیش از 101 هزار مورد نزاع در رتبه نخست کشوری است، افزود: خراسان رضوی و اصفهان بعد از استان تهران بیشترین نزاع را داشته اند و استان های خراسان جنوبی ، ایلام و سمنان کم ترین آمار مراجعین نزاع به پزشکی قانونی را تشکیل می دهند.
طباطبایی با بیان اینکه البته این آمار تنها بخشی از واقعیت است زیرا بسیاری از نزاع ها و پرخاشگری ها به مراجع قانونی گزارش نمی شود، یادآور شد: ضمن اینکه «خشم شهری» تنها در نزاع خلاصه نمی شود و بسیاری از مواردی همچون نگاه های تند و تیز، فحاشی، استفاده از کلمات رکیک، تنه زدن و ... نیز باید در زمره نتایج خشم شهری گنجانده شود که عملا در هیچ مرکزی ثبت و ضبط نمی شود.
مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری، به نتایج یک تحقیق علمی اشاره کرد که خشم شهری در یزد را مورد بررسی قرار داد و گفت: جالب اینجاست که نتایج این تحقیق نشان می دهد میزان خشونت در میان متاهل ها بیشتر از مجردهاست و از سوی دیگر با افزایش میزان سواد میزان خشونت نیز کاهش پیدا می کند.
وی با تاکید بر اینکه ضرورت دارد تا کلینیک های تخصصی با همکاری جامعه شناسان و کارشناسان حوزه شهری در کلان شهرها و به ویژه تهران تاسیس شود، افزود: با توجه به وخامت اوضاع در شرایط فعلی افزایش مهارت های فردی برای کنترل خشم یک ضرورت است که هم سازمان های دولتی و هم مدیریت شهری باید آن را حمایت کنند.
منبع : خبرگزاری دانشجو
تاریخ انتشار : 1395/08/16
شماره خبر : 558173