زمین در منطقه شهریار سالانه ۳۵سانتی متری فرونشست میکند
سید محسن طباطبایی اظهار کرد: هر ساله در منطقه شهریار ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر و در منطقه ورامین، ۲۵ سانتی متر فرونشست زمین رخ میدهد که در ۳۷ ساله گذشته تشدید شده است. به گزارش اقتصاد دان، دکتر سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر کل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به موضوع آسیب پذیری ساختمانها […]
سید محسن طباطبایی اظهار کرد: هر ساله در منطقه شهریار ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر و در منطقه ورامین، ۲۵ سانتی متر فرونشست زمین رخ میدهد که در ۳۷ ساله گذشته تشدید شده است.
به گزارش اقتصاد دان، دکتر سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر کل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به موضوع آسیب پذیری ساختمانها و راهها در برابر حوادث پرداخت و عنوان کرد: تراکم جمعیت در کلان شهرها سال به سال به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری افزایش پیدا میکند، به دنبال این رشد جمعیتی نیاز به واحد مسکونی نیز افزایش مییابد.
وی از کاهش سالیانه نظارت بر ساخت و سازها در تهران و کلان شهرها انتقاد کرد و گفت: به دلیل افزایش تقاضا در بخش ساخت و ساز، گرانی و نگاه سرمایهای به مسکن موجب کاهش نظارت میگردد.
به عقیده عضو هیئت علمی دانشگاه، اسناد جامع توسعه شهری در کلان شهرها کامل نیست چرا که از مهمترین موضوع که آسیب پذیری ساختمان هاست غفلت شده است. به همین دلیل در چند سال اخیر شاهد اتفاقات ناگوار ریزش ساختمانها در تهران بودایم.
طباطبایی مزدآبادی تهران با بیان این که جمعیت تهران ۲ تا ۳ برابر ظرفیت واقعی این شهر است، اظهار کرد: متاسفانه متناسب با افزایش جمعیت هیچ گونه افزایش در امکانات و استانداردهای ساختمان سازی مشاهده نمیشود؛ یعنی تمرکز جدی بر کلان شهرها از بعد آسیب پذیری بسیار ضعیف و تلاش مسولین تنها بر حل مشکلات روزمره متمرکز است.
وی در بخش دیگری از مصاحبه به حقوق شهروندی پرداخت و عنوان کرد: این قانون یک حق میان شهروند و مسئول است و حق و انتظاری را برای هر یک از طرفین ایجاد میکند. متاسفانه حقوقی که یک شهروند برای زندگی شهری انتظار دارد در اختیارش قرار ندارد.
به گفته طباطبایی هر ساله در منطقه شهریار ۳۰ تا ۳۵ سانتی متر و در منطقه ورامین، ۲۵ سانتی متر فرونشست زمین رخ میدهد که در ۳۷ ساله گذشته تشدید شده است. یکی از دلایل این اتفاق زیرساختهای شهری از جمله قنات بوده است، بخش دیگری از مشکل مربوط به تشدید خشکسالی و برداشت بیش از حد آبهای زیرزمینی است و نوع مصالح ساختمانی به کار رفته در ساخت و سازها هم بی تاثیر نبوده است.
دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر توسعه نهادهای امدادی در کشور، عنوان کرد: بیمه حوادث با الزمات قانونی هم یکی از نیازهای مهم در حوزه ساختمان سازی است. همچنین موضوع مقاوم سازی ساختمانها باید مورد بازبینی قرار بگیرد و از تئوری به عمل تبدیل شود.
وی در خاتمه عنوان کرد: مدیریت بحران اجتماع محور تاثیربسیار زیادی بر مقابله با حوادث دارد. به عنوان مثال تیمهای هلال احمر که به صورت NGO کار میکنند نیاز به تقویت و توسعه دارند.
منبع: خبرگزاری اقتصاددان